Imprejurimi Lepsa



Rezervaţia Cheile Tişiţei
De la pensiune până la intrare în Cheile Tişiţei sunt aproximativ 3 kilometri. Se poate merge cu maşina până la intrarea în rezervaţie. De la intrare se merge pe jos prin inima munţilor Vrancei.
Se intră pe o poarta mare din lemn care parcă face trecerea din lumea civilizată în sălbăticie. Se merge pe un drum forestier, în unele locuri îngustat foarte mult datorită inundaţiilor din 2005, de-a lungul râului Tişiţa.


Cascada Putna
La doar 1 km şi jumătate de pensiunea Piatra Ciutei se află Cascada Putnei, o rezervaţie naturală în miniatură. Aici se ajunge coborând pe nişte scări de piatră protejate cu balustrade. Cascada are circa 80 de metri lungime, iar apa se strange într-un lac cu o adâncime de aproximativ 12 metri.


Mănăstirea Lepşa
Amplasată într-un cadru natural deosebit de pitoresc, este unul dintre cele mai vechi asezăminte spirituale din Vrancea. Mănăstirea, care poartă hramul "Naşterea Maicii Domnului", a fost iniţial ridicată în anul 1789 de localnici pe locul primit ca danie "de bătrânul Grigorie Gherman din Tulnici". Dărâmată în 1927 şi refacută din lemn în 1936, această mănăstire a fost reînfiinţată după anul 1989. Mănăstirea se afla la aproximativ 4 km de pensiunea Piatra Ciutei.







0 Responses

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.